Foreningen er en uafhængig forening med almennyttigt formål og uden partipolitisk eller religiøst sigte.

Foreningens formål er at opbygge et fællesskab med udgangspunkt i den italienske kultur m.h.p. at fremme interessen for og kendskabet til den italienske kultur og det italienske sprog, fremme dets udøvelse i Danmark samt skabe et levende miljø i Danmark, såvel ved aktiviteter for foreningens medlemmer som ved åbne arrangementer, kontakter med andre interesseorganisationer af samme art i og udenfor Danmark.

Medlemsaktiviteterne omfatter undervisning og workshops i kultur og sprog samt foredragsvirksomhed herunder også ved udefra kommende kræfter, under folkeoplysningsloven, samt almindeligt socialt samvær som f. ex. medlemsfester.

Endvidere afholdes støttefester og festivals, og der arrangeres optræden både med foreningens egne medlemmer og med udefra kommende kunstnere.